Brunch with Monika

Translate

środa, 3 maja 2023

Warszawa: Bułkę przez bibułkę

maja 03, 2023 0
Warszawa: Bułkę przez bibułkę
 


Śniadanie serwowane są cały dzień!

Wystrój 
O Bułce przez bibułkę słyszałam od dawna wiele dobrego. Nie odstraszyła mnie nawet kolejka bo jak tu nie być w tak słynnym miejscu.


Sam lokal jest niezbyt duży ale posiada również pare stolików przed śniadaniownią. Wewnątrz spotkamy się z nowoczesnym designem wplecionym w stara PRL'owska zabudowę przypominająca Nowa Hutę w Krakowie. Bardzo ciekawe toalety w wystroju miedzianym.




Brunch
Karta śniadaniowa jest bardzo przystępna cenowo a sama śniadaniownia szczyci się kieliszkiem prosecco podawanym do każdego śniadanie w cenie 7 złotych.
Dodatkowo napijemy się tutaj kawy wypalanej w lokalnej palarni PRASKA a także zasmakujemy jajek z wolnego wybiegu. Spragnieni mogą ugościć się za darmo filtrowaną woda z kranu z miętą i cytryną. 




Zamówione jajka po turecku były bardzo smaczne choć podane trochę inaczej niż te, które jadłam w Poznaniu lub Krakowie. Jajka były w formie sadzonej a nie w koszulkach na serku twarogowym w otoczeniu połówki awokado oraz małej sałatki z ziół i zielonego ogórka. Do większości śniadań podawane jest osobno mieszane pieczywo- wyjątkowo dobre i chrupkie. Pomimo, że preferuję jajka w jogurcie, ta forma podania była smakowo równie świetnie doprawiona. 




Omlet "Pan Omlet" (kindziuk, ser bursztyn oraz sałata) oraz bajgiel "Bajgieliska" (z omletem, boczkiem serkiem śmietankowym i sałatą) również smakowały. Świetna mocna kawa z rewelacyjna pianką. Za mleko roślinne musimy dopłacić extra. 


Na deser skusiła się na wykwintną bezę z czereśniami w otoczeniu truskawek- pychotka!

Znajdź to oraz podobne miejsca na mojej BRUNCH & BREAKFAST MAP.

Gwiazdki :☆☆☆☆☆(5)
Design miejsca: nowoczesny z stylem PRL'u
Estetyka potraw: klasyczna 
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 19 do 30 złotych


Zobacz także:




Warszawa: Charlotte Bouillon

maja 03, 2023 0
Warszawa: Charlotte Bouillon


Śniadania serwowane do 24:00
Charlotte jako francuska sieciówka śniadaniowa zagościła na polskim rynku gastronomiczny już dawno temu. W Krakowie mamy tylko jedną Charlotte Chleb i Wino- w Warszawie jest ich aż trzy rodzaje.

Wystrój 
Charlotte Bouillon znajduje się blisko ulicy Nowy Świat i jak sama nazwa wskazuje specjalizuje się w bulionach :) Wystrój lokalu znacznie różni się od klasycznego Charlotte z Krakowa umieszczonego w starej pięknej kamienicy i zaprojektowanego tak aby poczuć się jak we Francji. 




Ch.Bouillon jest bardzo nowoczesne i wręcz odarte z całej tej francuskiej romantyki. Jedyna wspólną rzeczą jest tutaj duży stół z wazonem pełnym białych lilii znajdujący się zaraz na wprost wejścia do lokalu. 



Stoliki z naklejonymi na nich papierowymi obrusami z kodem QR do menu może i są postępowe ale nadają bardzo barowy i mało ekskluzywny klimat. 



Mural obejmujących się jednorożców pozostawiam już bez komentarza...

Bruch:
Nazwa konsekwentnie oddaje to co znajdziemy w menu- kilka rodzajów bilionów oraz zapiekane kanapki no i oczywiście kawę i inne francuskie przysmaki.
Zamówiony przeze mnie klasyczny bullion z ręcznie robionym makaronem był bardzo pyszny, czuć w nim było warzywa z mocną przewagą czosnku. W samej zupie widoczne gołym okiem pływały skrawki wołowiny oraz czosnek czy marchewką.  Przy panującej zmiennej aurze bulion na pewno dobrze rozgrzewa.



Zapiekana kanapka Jambon Gruyeré z szynką, serem Gruyere oraz pesto bazyliowym podawana na ciepło była przepyszna.
Do tego wszystkiego oczywiście zamówiłam klasyczne cappuccino. 

Podsumowanie
Obsługa szybka i sprawna, jedzenie typowe dla Charlotte. Najbardziej chyba drażnił mnie wystrój oraz muzyka popularna, która była grana w tle. Przez te detale lokal traci według mnie nie co na atrakcyjności. 
Dużym plusem jest usytuowanie lokalu w wysoko położonej kamienicy z przed której ciągną się w dół do ulicy długie schody. Siedząc przed Ch. Bouillon ma się piękny widok na ulice Nowy Świat.

Znajdź to oraz podobne miejsca na mojej BRUNCH & BREAKFAST MAP.

Gwiazdki :☆☆☆☆ (4)
Design miejsca: nowoczesny, mało klimatyczny czy francuski
Estetyka potraw: klasyczna 
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 13 do 26 złotych


Zobacz także:




niedziela, 19 lutego 2023

Moje spostrzeżenia odnośnie nowych zmiany w gastronomii śniadaniowej

lutego 19, 2023 0
Moje spostrzeżenia odnośnie nowych zmiany w gastronomii śniadaniowej


Nowy rok leniwie się rozkręca a ja już zauważam pierwsze sygnały zmian w gastronomii śniadaniowej:

  • Zeszły rok pełen był lokali śniadaniowo-pubowych (opcja day & night) - w tym roku coraz więcej restauracji proponuje w swoich kartach dań menu śniadaniowe. 
  • W śniadaniowaniach pojawia się coraz częściej promocji związanych z wliczonymi napojami do zamawianego menu lub promocji tymczasowych. Nadal jeszcze nie jest to standard ale już coś się zmienia... To najczęstsze pytania, kierowane do mnie na instagramie.
  • Niektóre lokale kuszą klientów dodatkowymi opcjami menu o niższych cenach lub po prostu starają się nie wychodzić poza średnią cenową.
  • Mam wrażenie, że pomino inflacji i zaciskania pasa klienci jeszcze bardziej niż kiedykolwiek doceniają magię weekendowego brunchu. Pomimo wzrostu cen śniadania na mieście nadal są w zasięgu ich ręki a lokale pękają w szwach. 
  • Coraz ciężej jest umówić się na śniadanie spontanicznie. Prawie zawsze trzeba trzeba wszędzie czekać w sporych kolejkach. Kraków to bardzo dynamicznie rozwijające się miasto, pełne fajnych miejsc śniadaniowych a pomimo to problem ze znalezieniem wolnego miejsca się nasila.
Śniadania będą w tym roku poddane przeze mnie jeszcze surowszej ocenie. Skoro wydaję już nie małe pieniądze, czekam w długich kolejkach to oczekuję jeszcze lepszej jakości...




















sobota, 18 lutego 2023

NAP NAP Café Kraków - na prawdę sycące śniadanie

lutego 18, 2023 0
NAP NAP Café Kraków - na prawdę sycące śniadanie



Śniadania wydawane cały dzień: od 8-17

Wszyscy z utęsknieniem oczekujemy nadejścia wiosny. Temperatura i aura nadal z nami pogrywa, więc najlepiej rozświetlić te pochmurne dni odwiedzajac nowe miejsce na brunch. 




Nap Nap Cafe to nieduże ale bardzo przytulne miejsce położone w pobliżu rynku krakowskiego. Rozpoznacie je szybko po kolejce oczekujących na wejście do lokalu. Na stoliczek trzeba trochę poczekać, ale sytuacja jest bardzo sprawnie opanowywana przez panie kelnerki, które przydzielają stoliki.

Wystrój
Wystrój lokalu jest bardzo prosty ale przytulny. Duże lustra wzdłuż jednej ze ścian lokalu poszerzają optycznie jej wygląd a roślinne akcenty dodają uroku. Zaskakujące ile osób potrafi się tutaj zmieścić.



Brunch
Karta menu bardzo się zmieniła od tej która pamietam z przed pandemii. Znajdziemy w niej wiele ciekawych wieloskładnikowych propozycji jak Jesienne zbiory czyli zapiekane tosty francuskie w wędzonym serem z jajkiem, zestaw Bliskowschodnia selekcja smaków z humusem i warzywami oraz największy hit czyli wybrane przeze mnie Góralskie śniadanie pod Nosalem.



Przede wszystkim trzeba powiedzieć, że Góralskim śniadaniem na prawdę można się najeść. Znajdziecie tutaj dwie grillowane białe kiełbaski z sosem grzybowym, dwa sadzone jajka, sałatkę roszponki z pomidorem, wędzony oscypek z sosem żurawinowym i na koniec twarożek ze szczypiorkiem wraz z krakowskim preclem z sezamem.



Obwarzanek krakowski to miły akcent z południa Polski dla przybywających obcokrajowców, którzy jeszcze nie mieli szansy spróbować obwarzanka.
Całości mojego śniadania dopełnił u mnie świeżo wyciskany sok z grejpfruta.



Na deser zjadłam ciastko francuskie z kremem oraz wypiłam kawkę. 



Uwaga! mleko bez laktozy dostaniecie tutaj do kawy bez dodatkowej dopłaty. To naprawdę rzadkość. 

Całe śniadanie smakowało przepysznie - na prawdę warto odczekać swoje w kolejce.

Podsumowanie:

Minusy
Obsługa w lokalu jest bardzo miła i chętna do pomocy. Kieruje oczekujących do stolików, ale trochę nie komfortową sytuacją jest fak, że po umiejscowieniu gości po jakiejś chwili są oni proszeni o przeniesienie się do innego stolika ponieważ na zewnatrz czeka większa grupa ludzi. Rozumiem, że jest to mały lokal ale zaobserwowałam, że takie sytuacje pojawiały się w tym miejscu bardzo często. Obsługa powinna zadbać o klientów i dobrać odpowiedni do ilości osób stolik. Każdy z nas klientów odczekuje swoje w kolejce i kiedy już zdobędzie stolik chce w spokoju zamówić i cieszyć się śniadaniem w swoim towarzystwie.

Plusy
Poza tym spostrzeżem, zamówienia są zbierane i wydawane w mig. Wszystkie dania mają odpowiednią temperaturę.

Bardzo spodobała mi się proaktywna sytuacja ze strony pani kelnerki, która po zamówieniu ciastka do zjedzenia na pół, podzieliła jego koszt z góry już na dwie osoby, które go jadły. Brawo!


Znajdź to oraz podobne miejsca na mojej BRUNCH & BREAKFAST MAP.

Gwiazdki :☆☆☆☆ (4,5)
Design miejsca: klasyczny
Estetyka potraw: klasyczna bez zbędnych ozdobników
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 29 do 35 złotych


Zobacz także:






czwartek, 16 lutego 2023

Moja ostatnia obsesja śniadaniowa - bezglutenowe śniadanie z marynowanym imbirem

lutego 16, 2023 0
Moja ostatnia obsesja śniadaniowa - bezglutenowe śniadanie z marynowanym imbirem


Marynowany imbir kojarzy się wszystkim przeważnie z dodatkiem do sushi ale to tak na prawdę świetny dodatek do wielu innych potraw w tym śniadań.

Ostatnio uzależniłam się od poniższego zestawienia:
▪︎ wafle kukurydziane z kaszą jaglaną i pieprzem PANO 
▪︎ pasta z grilowanym bakłażanem🍆 WAWRZYNIEC
▪︎ gotowane jajko🥚
▪︎ tylko pieprz do smaku🧂
▪︎ marynowany imbir🫙😍 HOUSE OF ASIA
▪︎ koperek żywy 

Satysfakcja gwarantowana😁



















wtorek, 27 grudnia 2022

Bistro Pierwsze Piętro - brunch w centrum w Krakowa

grudnia 27, 2022 0
Bistro Pierwsze Piętro - brunch w centrum w Krakowa


Śniadania wydawane od 9:00-14:00
Bistro Pierwsze Piętro znajduje tuż przy samym rynku krakowskim w XVIII wiecznej kamienicy, jak sama nazwa wskazuje znajduje się ono na jej pierwszym piętrze.



Wystrój 
Wnętrze bardzo przestronne spodoba się na pewno wszystkim, którzy kochają rzeczy vintage i styl knajpek na krakowskim kazimierzu. 



Znajdziecie tu meble z różnych epok oraz regały pełne książek oraz starych bibelotów. 


Do moich ulubionych należy stary monitor Mac oraz gramofon szpulowy.



Brunch
Karta menu śniadaniowego to przekrój najbardziej popularnych obecnie pozycji śniadaniowych w Krakowie i nie tylko.

Znajdziemy tutaj również świetne kawy (na jesieni piłam tu kawę dyniową) oraz rozgrzewające herbaty sezonowe i nie tylko jak herbatę butterfly pea-herbata na bazie naparu z kwiatów klitorii tearneńskiej z cytryną i miodem. 
Herbata zmienia swój kolor na niebieski po dodaniu do niej cytryny i miodu. 

Zamówiony przeze mnie omlet z kozim serem oraz konfiturą z czerwonej cebuli był przepyszny i puszysty jak lubię. Do tego wszystkiego podane były dwie grzanki na maśle oraz mała sałatka.
Croque Madam z serem, szynką, sadzonym jajkiem oraz sosem beszamelowym był również bardzo dobry i sycący.



Podsumowanie 
Świetna lokalizacja, miła obsługa oraz szybkie wydawanie śniadań. Wszystko ciepłe, bardzo ładnie podane oraz smaczne. Na pewno tu jeszcze wrócę nie raz.
 
Znajdź to oraz podobne miejsca na mojej BRUNCH & BREAKFAST MAP.

Gwiazdki :☆☆☆☆☆
Design miejsca: PRL, eklektyczny
Estetyka potraw: klasyczna bez zbędnych ozdobników
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 19 do 33 złotych


Zobacz także:

Obsługa klienta w gastronomii - z jakimi błędami spotykam się na co dzień 


Kraków - Umeblowana Cafe - brunch w kultowym miejscu jakim jest Hotel Orbis Cracovia 








Magiczny brunch w Café Camelot

grudnia 27, 2022 0
Magiczny brunch w Café Camelot

Śniadania wydawane: 9:00-23:00
Tuż przed świętami Bożego Narodzenia i jeszcze w zimowej scenerii, udało mi się na chwilę odwiedzić jedną z najbardziej znanych kawiarniano-śniadaniowych miejscówek Krakowa. Mowa oczywiście o Café Camelot, romantycznym miejscu, które przenosi nas w zupełnie inny wymiar czasowy.




Wystrój
Francuski klimat, grafiki, pamiątki oraz bibeloty już na codzień przyciągają tłumnie odwiedzających. W okresie świątecznym lokal zadbał o piękny świąteczny wystrój z choinkami, światełkami oraz aniołkami.



Café Camelot słynie z świetnej kuchni w stylu francuskim. Niedawno otworzył nie opodal swoją filię Camelot Lulu o której możecie przeczytać tutaj.



Brunch
Karta menu oferuje wiele smacznych pozycji wytrawnych jak i na słodko. Ponieważ był to mój dosyć późny brunch postawiłam na delikatną tartę z kozim serem i bakłażanem i rukolą oraz rozgrzewającą herbatę z pomarańczą, goździkami.





Tarta podana na ciepłymi talerzu była puszysta, delikatna i skryta pod "chmurka" rukoli a herbata aromatyczna.


Podsumowanie
Szybka obsługa, świetne jedzenie.
Muzyka, światełka i śnieg za oknem zrobiły resztę...Oceńcie sami.


Gwiazdki :☆☆☆☆☆
Design miejsca: francuski
Estetyka potraw: klasyczna bez zbędnych ozdobników
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 15 do 30 złotych


Zobacz także:









niedziela, 18 grudnia 2022

Szybkie śniadanie on the go

grudnia 18, 2022 0
Szybkie śniadanie on the go


Przepis na śniadanie dla zabieganych lub po prostu pyszny deser.

Jogurt typu islandzkiego Skyr naturalny+ Przecier z Batatów + Cynamon (koniecznie! podkreśla smak i dodaje wyrazistości) =👌




Jeśli to połączenie wydaje się wam dość "kontrowersyjne" to jako ciekawostkę dodam, że w Japoni bataty podawane są z lodami waniliowymi.

poniedziałek, 12 grudnia 2022

Zimowy smoothie = szybkie śniadanie z proteinami dla aktywnych

grudnia 12, 2022 0
Zimowy smoothie = szybkie śniadanie z proteinami dla aktywnych

Nazwałam go zimowym smoothie ze względu na to jak bardzo jest treściwy i odżywczy, ale tak na prawdę jeśli regularnie ćwiczycie to jest to zarazem idealny przepis na szybkie śniadanie.

Przepis jest bardzo uniwersalny można go modyfikować według potrzeb. Najważniejsze, ze dostarcza dużo energii i białka.

Składniki:
garść szpinaku (może by )
1 banan
1/2 awokado (można zastąpić 1 łyżka masła orzechowego lub migdałowego)
1 pełna miarka protein białkowych (u mnie to wychodzi 50g)
1 łyżka niasion chia
1 szklanka lub mniej mrożonych owoców jak jagody, truskawki lub np. polowa grejpfruta
1/5 szklanki mleka normalnego lub roślinnego dowolnego wyboru
cynamon

Smacznego!

Obsługa klienta w gastronomii - z jakimi błędami spotykam się na co dzień

grudnia 12, 2022 0
Obsługa klienta w gastronomii - z jakimi błędami spotykam się na co dzień


Ostatnio ze znajomą zupełnie przypadkowo poruszyłyśmy temat obsługi klienta w gastronomii. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mamy dokładnie te same odczucia i doświadczenia w tej materii. Smaczku temu wszystkiemu dodaje fakt, że moja znajoma sama pracowała przez dłuższy czas jako kelnerka w restauracji.  

Nie jest tajemnicą, że poprawna obsługa w restauracji diametralnie wpływa na sposób postrzegania jej przez klientów. To, czy zdecydujemy się powrócić do konkretnego lokalu oraz polecimy go inny osobom przekłada się na bezpośredni zysk dla restauratorów. 

Pozwolę sobie omówić poniżej cztery zakresy błędów z którymi spotykam się na na co dzień w gastronomii. 

Postawa

Pierwsze wrażenie jakie odbieramy podczas rozmowy z kelnerem bardzo mocno przesądza o naszym nastawieniu do miejsca. W końcu przychodzimy "w gości" i oczekujemy szczególnej opieki za którą rownież płacimy. Miejsca z ciepłą i profesjonalną obsługą mogę policzyć na palcach u jednej ręki...

Z biegiem lat zauważam coraz bardziej braki w odpowiedniej postawie kelnerów podczas przyjmowania zamówień. Spotkałam się z przesadnie długim czasem oczekiwania na zebranie zamówienia, znudzoną postawą jakby "za karę", brakiem informacji ze strony kelnera odnośnie polecanych danego dnia potraw oraz tego co z karty jest niedostępne. 

Nie jestem też zwolennikiem przechodzenia z klientem na "Ty" no chyba, że lokal ma bardzo luźną atmosferę a la studencką lub hipsterską. Nagminnie nadal w tylko nie licznych miejscach udzielano mi informacji o czasie oczekiwania na jedzenie, lub kompletnie nie informowano o wydłużonym czasie oczekiwania. 

Irytujący bywa również fakt kiedy muszę dopraszać się o rzeczy będące standardem jak serwetki, sztućce lub darmowe przekąski "czekadełka" umilające oczekiwanie na zamówione danie.

Podstawy obsługi 

Jako klienci oczekujemy od serwisu pełnego profesjonalizmu w szerokim tego pojęciu. Często spotykam się nadal z obsługą, która nie jest wyszkolona w podstawach serwowania napojów lub dań. W przeważającej części jest to problem lokali gastronomicznych nie przynależących do hoteli. 

Do podstawowych błędów należy nie podawanie zamówionych napojów jako pierwszych lub nie zapytanie w jakiej kolejności zamawiający życzą sobie aby ich wszystkie pozycje zostały podane. Jest to jedno z kluczowych zachowań na które zwróciła uwagę rownież moja znajoma. Kiedy dodatkowo odwiedzamy jakieś miejsce z dziećmi oczekujemy, że dania dla nich będą serwowane jako pierwsze. Miejsca, które dbają o pociechy klientów i otaczają je szczególną opieką są polecane najczęściej wśród znajomych.

Nie do pomyślenia są również sytuacje, w których kelner nie umie otworzyć szampana, nieodpowiednio trzyma butelkę wina podczas serwowania lub zapomina o wiaderku z lodem. 
Podsumowując, w wielu miejscach kadra obsługująca nie jest wystarczająco przeszkolona z podstaw, które są ogólnie przyjętą normą w obsłudze klienta na świecie. 

Znajomość menu

Znajomość karty menu oraz składników w potrawach ze strony kelnerów to absolutna podstawa. Obsługa jeśli nie orientuje się w karcie powinna dopytać się u kucharza lub bardziej doświadczonych kelnerów odnośnie karty menu. Klienci cenią sobie proaktywność i są bardziej wyrozumiali niż się z góry zakłada. 

Profesjonalny serwis od początku do końca

Nie ma chyba nic bardziej irytującego dla klienta niż zbyt natrętny kelner orbitujący w okół naszego stolika i dopytując czy wszystko jest w porządku lub kelner widmo, którego musimy wypatrywać kiedy chcemy zapłacić rachunek. 

Na pozytywny odbiór lokalu, w którym przebywaliśmy składa się nie tylko dobre pierwsze wrażenie ale również to w jaki sposób zostaniemy obsłużeni na koniec naszej wizyty oraz pożegnani.

Jeśli czas oczekiwania przekroczy dopuszczalne normy mile widziane jest proponowanie rekompensaty w postaci dodatkowego drinka lub przekąski na koszt firmy. Nadal nie jest to zbyt często praktykowane w lokalach śniadaniowych.

Najczęściej spotykam się z problemem podzielenia rachunku na kilka osób lub co uważam za najbardziej pozostawiające duży niesmak - dopisywaniem na koniec do rachunku extra dopłaty za np. mleko roślinne lub dodatkowej porcji chleba o której wcześniej nie wspomniano. Nie chodzi mi tutaj o pieniądze ale o "niemiłą niespodziankę" oraz wprowadzenie w błąd podczas składania zamówienia.

Wymienione przeze mnie błędy to zachowania z którymi spotykam się najczęściej kiedy "śniadaniuję" i liczę, że mój post da trochę do myślenia restauratorom. 

Śmiało, piszcie w komentarzach o swoich doświadczeniach jestem bardzo ciekawa z czym wy spotykacie się podczas wizyt w restauracjach lub śniadaniowniach. 
 

sobota, 3 grudnia 2022

Nowa śniadaniownia w Krakowie: Targowa 2

grudnia 03, 2022 0
Nowa śniadaniownia w Krakowie: Targowa 2




Śniadania wydawane wtorek do niedzieli od 9:00
Brakuje mi w Krakowie więcej takich miejsc na luzie i z dobrym jedzeniem. Targowa 2 to nowe i już dość popularne miejsce na starym krakowskim podgórzu. Trzeba przyznać, że jest nie co ukryte, bo znajduje się w podwórzu starej różowej kamienicy. 



Do lokalu wchodzimy przez małe patio. Wnętrze w stylu, które lubię najbardziej czyli mocno loftowe z neonami, odrapanymi ścinami i dywanami na podłodze. 





Ściany zdobią obecnie grafiki ilustratora Mateusza Kolka.



Oferta śniadaniowa nie jest duża, ale to właśnie jest jej mocny plus poza wyśmienitym smakiem oczywiście. Uwierzcie mi, że już przed godziną dwunastą trzy dostępne pozycje śniadaniowe z oferowanych siedmiu były już niedostępne. 



Brunch:
Zamówiłam omlet francuski z młodym serem marszowickim (młody gruyere), tłuczonymi ogórkami oraz masłem i pieczywem.



Wszystko podane idealnie na czas i o odpowiedniej temperaturze. Śniadanie było porostu sztosem smakowym choć było ono (poza omletem) całkowitą kreacją własną kucharza. 




Miałam wrażenie, że było to coś pomiędzy pozycją którą zamówiłam a dwoma innymi daniami: daniem z fasolą duszoną w pomidorach z palonym cynamonem oraz daniem z paloną brukselką z ziołami. Ponieważ jednak wszystko tak świetnie smakowało i było dobrze doprawione, że fakt odstępstwa od karty menu zupełnie mi nie przeszkadzał. To nie lada wyczyn ze strony kucharza :D



Kawę na mleku roślinnym oraz bez laktozy dostaniemy za dodatkową opłatą dwóch złotych.

Podsumowanie:
Targowa 2 prężnie zaznacza się na gastronomicznej mapie Krakowa. Już nie mogę się doczekać tych letnich śniadań i brunchy serwowanych w tym lokalu. Miejsce raczej jedno z tych na luzie i hipsterskich, więc może nie każdemu przypaść do gustu ale kuchnia świetna!
Polecam każdemu przetestować ich menu, sama na pewno przetestuje jeszcze więcej pozycji śniadaniowych.
Obsługa szybka i bezpośrednia.
 
Gwiazdki :☆☆☆☆ (daję cztery bo danie było nie dokońca zgodne z menu ale czuję, że w niedalekiej przyszłości moja ocena zmieni się po większej ilości testów na pięć gwiazdek)
Design miejsca: lofotowy
Estetyka potraw: klasyczna bez zbędnych ozdobników
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 22 do 32 złotych



Zobacz także: