Warszawa: Bułkę przez bibułkę - Brunch with Monika

Translate

środa, 3 maja 2023

Warszawa: Bułkę przez bibułkę

 


Śniadanie serwowane są cały dzień!

Wystrój 
O Bułce przez bibułkę słyszałam od dawna wiele dobrego. Nie odstraszyła mnie nawet kolejka bo jak tu nie być w tak słynnym miejscu.


Sam lokal jest niezbyt duży ale posiada również pare stolików przed śniadaniownią. Wewnątrz spotkamy się z nowoczesnym designem wplecionym w stara PRL'owska zabudowę przypominająca Nowa Hutę w Krakowie. Bardzo ciekawe toalety w wystroju miedzianym.




Brunch
Karta śniadaniowa jest bardzo przystępna cenowo a sama śniadaniownia szczyci się kieliszkiem prosecco podawanym do każdego śniadanie w cenie 7 złotych.
Dodatkowo napijemy się tutaj kawy wypalanej w lokalnej palarni PRASKA a także zasmakujemy jajek z wolnego wybiegu. Spragnieni mogą ugościć się za darmo filtrowaną woda z kranu z miętą i cytryną. 




Zamówione jajka po turecku były bardzo smaczne choć podane trochę inaczej niż te, które jadłam w Poznaniu lub Krakowie. Jajka były w formie sadzonej a nie w koszulkach na serku twarogowym w otoczeniu połówki awokado oraz małej sałatki z ziół i zielonego ogórka. Do większości śniadań podawane jest osobno mieszane pieczywo- wyjątkowo dobre i chrupkie. Pomimo, że preferuję jajka w jogurcie, ta forma podania była smakowo równie świetnie doprawiona. 




Omlet "Pan Omlet" (kindziuk, ser bursztyn oraz sałata) oraz bajgiel "Bajgieliska" (z omletem, boczkiem serkiem śmietankowym i sałatą) również smakowały. Świetna mocna kawa z rewelacyjna pianką. Za mleko roślinne musimy dopłacić extra. 


Na deser skusiła się na wykwintną bezę z czereśniami w otoczeniu truskawek- pychotka!

Znajdź to oraz podobne miejsca na mojej BRUNCH & BREAKFAST MAP.

Gwiazdki :☆☆☆☆☆(5)
Design miejsca: nowoczesny z stylem PRL'u
Estetyka potraw: klasyczna 
Obsługa: szybka i bezpośrednia
Ceny śniadań: od 19 do 30 złotych


Zobacz także:




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz