- Awokado
- Pasta jajeczna (3 ugotowane i pokrojone jajka, dwie łyżkieczki majonezu, 1 łyżka musztardy, pieprz, sól)
- Łosoś wędzony
- Szynka parmeńska
- Sałata
- Pomidorki koktajlowe
- Avocado
- Egg pasta
- Smoked salmon
- Parma ham
- Lettuce
- Cherry tomatoes
Check on BRUNCH & BREAKFAST MAP where to find this place.
You will also like:
Eng. version, bottom of the page
Przepis na ten puszysty omlet jest świetną baza do każdego innego omleta tak, że możecie puścić wodze fantazji i działać! ;-)
Składniki (dla 2 osób)
Przygotowanie:
Białka jaj ubijamy osobno na sztywną pianę.
Żółtka z mąką oraz mlekiem mieszamy i dodajemy do ubitej piany. Delikatnie wszystko mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę.
Na patelni rozpuszczamy masło i przelewamy całość omleta. Posypujemy przyprawami. Ustawiamy mały ogień palnika i przykrywamy pokrywką. Nie zmieniamy natężenia ognia. Czas pieczenia około 15 minut.
Omlet ma urosnać i podeschnąć. Sprawdzamy delikatnie brzegi, jeśli omlet swobodnie się "okręca" na patelni i od góry jest lekko przyschniety to jest już gotowy.
Posypujemy zielonymi dodatkami i podajemy z słodkim sosem chili.
Smacznego!
Spring omelette with sweet chili sauce
Spring has finally come. I offer you a spring omelette with ham, arugula, alfalfa and radishes sprouts served with sweet chili sauce.
The recipe for this fluffy omelette is a great base for any other omelette so that you can let your imagination run wild and act! ;-)
Ingredients (for 2 people)
Beat the egg whites separately into stiff foam.
Mix the egg yolks with flour and milk and add to the whipped foam. We mix everything gently.
Add the finely diced ham.
Melt the butter in the pan and pour the whole omelette. Sprinkle the spices all over it.
Put a small fire on the burner and cover it with a lid. We do not change the intensity of the fire.
Backing time approximately 15 minutes.
The omelette is supposed to grow and dry. Check the edges gently, if the omelette "moves" freely in the pan and is slightly dry on the top, it means it's ready to be served.
Sprinkle with green stuff and serve with sweet chili sauce.
Enjoy your meal!
Miejsce jest dość małe ale z klimatem. W lecie można delektować się kawą na zewnątrz przy jednym ze stolików. Obsługa jest bardzo sympatyczna i bezpośrednia.
Blossom Cafe moje ulubione miejsce na brunch
Bubble Toast - instagramowy brunch
Kaffé Bageri Stockholm, little Sweden in the heart of Kraków
There is a place in Kraków where Swedish culture meets Polish for coffee and good cake. Just from looking on the red facade we're feeling as we were in Stockholm already...
Freshly baked, swedish warm yest "kanelbullar"cakes with cinnamon, cocoa, blueberries and more are waiting for us in Kaffé Bageri...You will immediately get hungry from the delicious smell that hit you right away after entering the café.
The place is small but with a great atmosphere. In summer you can enjoy your coffee sitting outside at one of the tables. The service is very friendly and outgoing.
The reputation of this place is spreading from mouth to mouth. There are almost always lines waiting for their sweet treats there. It has to mean something, right ;-) It's a perfect place to meet a friend for coffee and gossip.
Check on BRUNCH & BREAKFAST MAP where to find this place.
You will also like:
Blossom Cafe my favourite brunch place
Bubble Toast - instagram brunch
Eng. version, bottom of the page
Buraka w sałatkach lubię jeść na kilka sposobów, dziś dzielę się z wami przepisem na buraka z gruszką i fetą/kozim serem/bryndzą/mozarella - wybierz ser wg preferencji.
Składniki:
Sałatka ( na 1 osobę)
2 Czerwone Buraki
1 Gruszka
1 łyżka oleju z pestek winogron
Rozmaryn, Bazylia (naturalne lub suszone)
1 łyżeczka miodu
1/2 cytryny sok wyciśnięty
Ser ilość dowolna
Sałata mix
1 łyżeczka pestek Słonecznika lub orzeszków piniowych
Dressing:
2 łyżki ocet balsamiczny
1 łyżeczka miodu
4 łyżki oleju z pestek winogron
Przygotowanie:
Buraki można ugotować albo upiec w piekarniku w 200 stopniach. Ja swoje kupiłam już ugotowane na parze i zapakowane - sztuk cztery. Można je dostać w Auchanie.
Gruszki karmelizujemy. Kroimy w na średnie kawałki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem rozmarynem i bazylia. Chwilę karmelizujemy, dodajemy miód i sok z cytryny. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Przygotowujemy dressing z podanych składników.
Podanie sałatki:
Rozkładamy sałatę, na niej buraczki oraz gruszki. Posypujemy wszystko serem. Polewamy dressingiem i posypujemy nasionami słonecznika.
Gotowe do konsupcji! :-)
Beetroot salad with pear and feta
I like to eat beetroot in salads in several ways. Today I will share with you a recipe with beetroot with pear and feta/goat chees/ sheep cheese/ mozzarella - choose cheese accordingly to your preferences.
Ingredients
Salad (for 1 person)
2 Red Beets
1 Pear
1 tablespoon of grape seed oil
Rosemary, Basil (natural or dried)
1 teaspoon of honey
1/2 lemon, squeezed juice
Any quantity of cheese
Lettuce mix
1 teaspoon of sunflower seeds or pine nuts
Dressing:
2 tablespoons balsamic vinegar
1 teaspoon of honey
4 teaspoon of grape seed oil
Preparation:
Beets can be boiled or baked in the oven at 200 degrees. I bought mine, already steamed and packed - four beetroots. You can get them at Auchan.
Caramelize the pears. Cut into medium pieces and put them in a hot pan with grape seed oil,rosemary and basil. Caramelize for a while, add honey and lemon juice. We mix it and take it off the fire.
We prepare a dressing from the given ingredients.
Serving the salad:
We spread the lettuce, on it the beetroots and pears. We sprinkle everything with cheese. Pour the dressing and sprinkle with sunflower seeds.
Ready for consumption! ;-)
Eng. version, bottom of the page
Godziny śniadań: od 8:00-16:00
Jednym z moich ulubionych miejsc na brunch w Krakowie jest Blossom Cafe.
Kawiarnia od pierwszego dnia otwarcia zdobyła zaufanie klientów idealnie dopasowywaną do sezonów kartą menu, rewelacyjną kawą oraz bardzo miłą i obeznaną z kartą dań obsługą. Nic z tych rzeczy od lat nie ulega zmianie co sprawia, że z przyjemnością odwiedzam ciągle to miejsce.
W Blossom czuje się przestrzeń z designerskim luzem. Dodatkowym atutem tego miejsca jest duży taras z widokiem rozciągającym się na piękny budynek Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. W lecie na tarasie grane są chilloutowe sety dj-skie.
Wracając do samego jedzenia znajdziemy tu szeroką ofertę śniadaniową z bajglami śniadaniowymi, croissantami po włosku, tostami francuskimi, śniadaniem wegetariańskim czy wegańskim i nie tylko...
Kawiarnia stara się być na bieżąco z wszystkimi trendami jedzeniowymi utrzymując przy tym ciągle wysoki poziom. Testowałam niemal wszystko z ich oferty. Do tego wszystkiego serwują tutaj kawę na kilka sposobów a co dla mnie najważniejsze, mogę tutaj wypić moje cappuccino na mleku kokosowym, migdałowym czy sojowym.
Jeśli macie ochotę na lekki lunch to na pewno również się tutaj nie zawiedziecie. Perełka gastronomiczna na mapie Krakowa.
Sprawdź na BRUNCH & BREAKFAST MAP gdzie znajduje się to miejsce.
Zobacz także:
Bubble Toast - instagramowy brunch
Brunch with me: Domowa Shakshuka z bagietką oraz słonym masłem czosnkowym
Blossom Cafe - my favorite brunch spot
One of my favourite brunch spots in Kraków is Blossom. From the first day of opening, the café gained my creditworthiness with their menu card always adjusted to the current season, excellent coffee and very helpful stuff always familiar with the whole menu card. Non of these things has changed over the years, what makes me happy to visit this please over and over again.
Blossom is the space with designer feel to it. An additional advantage of this place is a large terrace with a view extending to the beautiful building of the Economy University in Kraków. In summer you can heare some chillout dj sets played on the terrace.
Talking about the breakfast menu, you will find here big offer full of delicious breafast bowls, Italian croissants, Frech toasts, vegetarian or vegan breakfasts and more...Blossom Cafe tries to be up to date with all food trends, while maintaining a high quality level. I've tested almost everything from their menu. In addition, they serve coffee in several ways! For me the most important is the fact, that I can drink my cappuccino made with coconut-almond or soy milk here.
If you fancy a light lunch, you will not be disappointed here either. It is a gastronomic gem on the map of Kraków.
Check on BRUNCH & BREAKFAST MAP where to find this place.