Śniadania wydawane są od 8.00-12.30
Bistro SADY to gorące nowe miejsce na śniadanie i brunch w Krakowie, położone pomiędzy rondem Grzegórzeckim a Halą Targowa.
Wystrój
Bardzo podoba mi się konsekwentny styl nawiązujący do nazwy lokalu, czyli sadu.
Bardzo podoba mi się konsekwentny styl nawiązujący do nazwy lokalu, czyli sadu.
Wszędzie widoczne są jabłka, przetwory oraz stonowane ciepłe kolory.
Urzekają mnie duże okna z widokiem na ulice oraz mały ale jednak ogródek letni z tyłu lokalu.
Brunch
Zacznę od tego, że bardzo spodobała mi się karta menu. Jest tutaj duża różnorodność z zachowaniem konsekwecji w postaci doboru produktów. Jak się okazuje stworzone zostało przy w współpracy z kucharzem Tadeuszem Muller, synem Pani Magdy Gessler.
Zacznę od tego, że bardzo spodobała mi się karta menu. Jest tutaj duża różnorodność z zachowaniem konsekwecji w postaci doboru produktów. Jak się okazuje stworzone zostało przy w współpracy z kucharzem Tadeuszem Muller, synem Pani Magdy Gessler.
Patrząc na menu przenoszę się na wieś. Jest to jednak nowoczesna wieś z jabkowymi sadami. W tej kuchni jest przytulna rustykalna dusza podana w nowoczesnej wersji.
Zdecydowałam się na Śniadanie Jesienne z menu sezonowego, czyli jajecznicę z kurkami, chlebek dyniowy, mix sałat z pomidorem bawolim, ogórkiem, cebulą czerwoną, mizuną, cebulką dymką, śmietaną oraz masłem.
Ilość i jakość oraz forma podania trafia bardzo w moje gusta.
Ilość i jakość oraz forma podania trafia bardzo w moje gusta.
Jajecznica była delikatna, kurek było bardzo dużo a chlebek dyniowy mięciutki. Zielenina soczysta a w połączeniu z jogurtem i pomidorem dodawała świeżego akcentu całości kompozycji. Ledwo dojadłam to śniadanie a byłam bardzo głodna.
Mój brunchowy gość zamówiła Śniadanie Warzywniaka: Sałatka jarzynowa na naleśniku z sałaty masłowej, jajka sadzone, zielone liście, sos jogurtowo-czosnkowo-ziołowy, koperek. To śniadanie było jeszcze większe od mojego i również efektowanie podane.
Do śniadania zamówiłiśmy kawy z mlekiem owsianym.
Jeśli minie już południe zachęcam skosztować niefiltrowanego cydru - jest wytrawny, lekko musujący i smakuje jak połączenie prosecco z piwem;)
Podsumowanie
Bardzo przytulne miejsce z obsługą, która sadza gości do stolików oraz jest zorientowana w karcie menu.
Miejsce jest przyjazne czworonogom oraz dzieciom.
Na prawdę spodobało mi się to bistro i widzę w nim duży potencjał na jedno z fajniejszych miejsc na śniadanie i brunch w Krakowie.
Znajdź to oraz podobne miejsca na mojej BRUNCH & BREAKFAST MAP.
Gwiazdki :☆☆☆☆ ☆ (5)
Design miejsca: przytulny, nowoczesny
Estetyka potraw: elegancki
Obsługa:miła, organizuje stoliki, doinformowana odnośnie karty menu
Ceny śniadań: od 35 do 49 złotych
Design miejsca: przytulny, nowoczesny
Estetyka potraw: elegancki
Obsługa:miła, organizuje stoliki, doinformowana odnośnie karty menu
Ceny śniadań: od 35 do 49 złotych
Zobacz także:
Breakfast Week w Restauracji Esterante w Krakowie
Brunczyk z widokiem na Wisłę w Hala Forum
Brunch w Bazaar Bistro